Değil Hakkında Gerçekler bilinen C# Object Kullanımı

Wiki Article



C# dilinde Object klasını kullanmanın sebepleri ve ne kullanılması gerektiği adida açıklanmıştır:

Kullanıcılar, TextBox'a klavye yahut özge giriş aygıtlarıyla sağlam girebilir ve bu metinleri izlenceın mazi mütebaki kısmında emekleyebilirsiniz.

Protected: Muayene, salt türetilen sınıflar yahut aynı derlemedeki sınıflar aracılığıyla erişilebilir hale hasılat. Bu durumda, yoklamaün erişimi bağlıdır ve tek belli başlı sınıflar aracılığıyla erişilebilir.

Metotlar üzerine elan kapsamlı yararlanma detayları “Metot Nedir? C#’te Metotlar ve Çeşitleri” mebdelıklı yazıda mevcuttur.

AcceptTab                : VArsayılan değeri "false"'dır.şayet "true" yaparsanız Klavyeden Tab Tuşuna basıldığındaki vesair nesnelere gitmez.

ToolBar=Kesif kullanılan özelliklerine emeksiz erişim sağlayıcı denetimleri gruplandırması olan bir antraktç.

C# programlama dilinde, Object dershaneı, kök nesne türlerinin atasıdır. Object sınıfı, C# dilinde kullanılan bütün sair sınıfların alt klasıdır ve bu nedenle dilin en bel kemiği yapı taşlarından birini oluşturur.

Bildiğiniz kabilinden new operatrisü classlarda kullanıldığı dönem ilişkin classtan bir nesne istek edilmekte ve üretilen nesne belleğin Heap kısmında korunum edilmektedir.

şu demek oluyor ki anlayacağınız “int” gibi, “bool” kadar valör tipli bir değişici tekvin etmek istiyorsanız struct yapkaloriı yeğleme edebilirsiniz.

Sınıflardaki vakaların yönetilmesi dâhilin event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Veritabanı anlayışlemleri yaparken, Object sınıfı çoğu kez bilgi nesnelerini simgeleme eylemek karınin kullanılır. Bu şekilde veritabanı işlemleri henüz modüler hale gelir ve bilgi manipülasyonu kolaylaşır.

ComboBox=Önceden tanımlanmış seçenekler sağlayıcı bir ilişkili liste kutusu ile bir tertip denetimi bir bir giriş kutusu.

Daha sonrasında bu fonksiyonları kullanarak kıraat ve yazma yapabiliriz. Ana program C# Object Kullanımı içerisinde bu fonksiyonlar bayağıdaki şekilde kullanılabilir.

Halbuki biz bu metodları sınıfımıza yazmamıştık.Bu metodlar Object derslikından kalıtım vasıtasıyla gelirler.Her nesneden ulaşılabilen bu metodlar gerçekte object sınıfının metodlarıdır.

Report this wiki page